Pagrindinis » Straipsniai » Židiniai, krosnelės

Art Deco stiliaus židiniai ir krosnelės

Art Deco stiliaus židiniai ir krosnelės

Židiniai ir krosnelės, kaip ir bet kurie kiti daiktai namams, jų interjerui, neretai yra išsirenkami ne tik pagal funkcionalumą, bet ir stilių. Kartais tai darome sąmoningai (ypač, jei domimės interjero, mados tendencijomis ar menu), kartais – tiesiog sekdami nuojauta ir tuo, kad pirkinys patraukia akį. Šį kartą kalbame apie Art Deco – vieną iš kontraversiškų XX a. 7 dešimtmečio stilių, kuris kažkada susiformavęs Prancūzijoje, netikėtai atgimsta šiuolaikiniame interjere ir daro įtaką židinių, krosnių bei krosnelių formoms.

Pirmasis skiriamasis Art Deco požymis – prabanga. Baldai, audiniai, veidrodžiai, visos kitos interjero detalės gaminamos tik iš kokybiškų, dažnai retų, egzotiškų, ryškių medžiagų, kurios derinamos tarpusavyje kontrasto principu. Stiklas, metalas, medis, oda, akmuo, dramblio kaulas, įvairūs lakuoti blizgūs paviršiai – viename interjere gali pintis į visumą, kuri viena vertus harmoninga, bet ir eklektiška tuo pačiu. Šiais elementais pasižymi ir Art Deco krosnys, krosnelės bei židiniai, ypač jų dekoravime ir apdailoje.

Antrasis Art Deco požymis -išraiškingos dinamiškos arba atvirkščiai statiškos formos. Kai kurios, atėjusios iš rytų, graikų kultūros yra lakoniškos ir neįprastos. Šį stilių atkartojančiose krosnyse, krosnelėse ir židiniuose gausu geometrinių figūrų, spindulių, įvairių gyvūnų motyvų, vyrauja aštrūs kampai. Įdomiausia, kad šios detalės, kartais užgožiančios net patį daiktą, neatlieka jokios kitos, išskyrus estetinę funkciją, ir byloja apie išskirtinę prabangą, rafinuotumą, gerą šeimininkų skonį.

Reikia būti atviriems, jog Art Deco stilius, ypač ankstyvojo etapo, yra labai charakteringas. Balduose, meno kūriniuose, vyrauja tam tikras rūstumas ir niūrumas (kita vertus, kitiems atrodantis kaip saldumas). Daiktai, pagaminti remiantis šiuo stiliumi, sunkūs, masyvūs, jie iškalbūs savaime, todėl nemokant, labai sudėtinga integruoti į bendrą erdvę, dažnai tokiems daiktams reikia didesnių patalpų. Kitas trūkumas – jog šie daiktai labai nepatogūs, juos sudėtinga naudoti.

Vis dėlto, jei jus žavi Art Deco formos paprastumas, modernumas, galite neabejoti, kad rasite šio stiliaus krosnį, krosnelę ar židinį interjerui užbaigti. Nuo susiformavimo šis, laisvę ir maištą, naujas idėjas ir gyvenimo stilių simbolizuojantis, stilius keitėsi, tad galite rasti įvairių jo atmainų. Kartais Art Deco gali būti sumaišytas su minimalizmu, bet jei konkreti krosnelė ar židinys Jums patinka – tikriausiai ne taip ir svarbu kokio jie stiliaus. Gera žinia ta, kad šiais laikais prabangias medžiagas Art Deco daiktuose keičia pakaitalai, tad jie prieinamesni visiems, kuriems patinka šis stilius.

Art Deco stiliaus židiniai ir krosnelės

Kategorija: Židiniai, krosnelės | Įdėjo: Admin (02.11.2014) Tinklalapis Autorius: Rūta Jasutienė,
Peržiūrų: 3408 | Paieškos žymos: židiniai, stillius, art deco, krosnelės, interjeras | Reitingas: 0.0/0

Reklaminis plotas nemokamas. Čia gali būti užsakomieji straipsniai. Turite pasiūlymą, reklaminį straipsnį, pranešimą ar tiesiog norite reklamuoti savo produktą? Prisijunkite ir patalpinkite straipsnį patys. Taip paprasta dar nebuvo.

Dirbtinio intelekto SkelbimaiStatybos pasirinkimas:

Žymos
statyba skelbimai Aplinkotvarka šildymas statybos baldai statybinės medžiagos gamyba fasado apdaila vidaus apdaila būstas nekilnojamas turtas NT euras nekilnojamasis turtas stogai bustas interjeras dažai architektūra Namai butai remontas dazymas Nekilnojamas turas nekilnojamasis turtas (NT) pardavimas daugiabutis Namas stogas NT rinka namo projektas griovimo darbai KAMINAI garažas granulės nuoma Kaunas įregistravimas kadastriniai matavimai pastatas pirkimas butas drėgmė pamatai kasimas Vilnius būsto nuoma grindys-durys karkasiniai namai

statybinės technikos nuoma

tavoskelbimai.lt skelbimaistatybos.lt objavlenija.net

Naudojimosi taisyklės | Kontaktai/Pasiūlymai | KATEGORIJOS | REKLAMINIAI STRAIPSNIAI | Skaičiavimo programos
S8 7753191*77 | Visos teisės saugomos | © 2014 SKELBIMAISTATYBOS.lt - nemokami statybos skelbimai internete | Lankomumas: Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
  • SiteMAP
  • Наверх