Pagrindinis » Straipsniai » Statybos darbai

Karkasinis namas. Greita, patikima, patvaru !

Karkasinis namas. Greita, patikima, patvaru !

Bene kiekvienas lietuvis, pradėdamas galvoti apie namo statybą, renkasi mūrą ar blokelius.  Ar žinote, kad šioms ilgaamžėms statybinėms medžiagoms atsirado lygiavertis pakaitalas-karkasinis namas? Šiaurės Amerikoje ir Skandinavijoje populiariausi karkasiniai ir karkasiniai-skydiniai namai, pasižymintys ekonomiškumu ir geromis šilumos savybėmis, greitu pastatymu ir mažesnėmis sąnaudomis, populiarėja ir  mūsų šalyje. Daugiau apie šio tipo namus kalbamės su "Bružlita UAB " vadovu Paulium Bružu.

Karkasinių namų  išskirtinumas

Kaip  žinia karkasiniai namai yra dviejų tipų: karkasiniai ir karkasiniai – skydiniai. Statant bet kurią karkasinių namų rūšį, karkasinius ar karkasinius – skydinius, galutiniame etape gauname beveik identišką rezultatą. Skirtumas slypi gamybos technologijoje: karkasiniams-skydiniams namams skirti namo elementai specialiai gaminami gamykloje ir vežami į statybvietę. Darbininkams lieka tik viską sumontuoti ir tvirtinti prie pamato. Dalys įprastai būna su daline apdaila. Taip darbo laikas statybvietėje sutrumpėja, mat atlikti reikia labai nedaug su sienomis susijusių darbų. Tai aktualu ir dėl oro sąlygų – sutrumpintas statybos laikas leidžia lengviau jomis varijuoti.

Ilgaamžis statinys

Vis dėlto, šalyje populiaresni karkasiniai namai, tačiau ir jie nėra taip dažnai statomi kaip įprastiniai mūriniai. Kodėl? Egzistuoja nuostata, kad jei siena medinė - ji bus ne tokia tvirta ir šilta kaip mūrinė. Ir šis mitas vis dar gajus.  P. Bružas juokauja: "Iprasta statyti  namą ne tik sau , bet ir kitoms katoms". Tačiau, jeigu karkasinis namas įrengtas tinkamai, jis gali stovėti ir iki 200 metų ar net daugiau.

Nereikia bijoti tokio namo statybos. Aišku, žinome, kad egzistuoja žmonių požiūris, apie karkasinio namo nepatikimumą ir neatsparumą, kad ir, pavyzdžiui, stipriam vėjui. Norima pasakyti, kad karkasinis namas - tai normalus, pilnavertis namas, turintis daug daugiau privalumų nei smegenyse įsigyvenę mūriniai namai.

Pigiau, greičiau, efektyviau

Kalbant apie piniginę išraišką, ryškus privalumas - tai namų pamatų pigumas, lyginant su mūro pamatu. Juk tokie namai yra lengvi, pamatai - mažesnių gabaritų ir įrengti jiems reikia mažiau medžiagų. Taip pat, dar vienas iš privalumų - tai lankstumas įgyvendinant įvairius architektūrinius poreikius.

Karkasai gaminami iš džiovintos kalibruotos medienos. Statytojai konstrukcijai renkasi spygliuočius, dėl geresnių jų savybių. Eglės mediena, pasak pašnekovo, yra elastingesnė, pušies – trapesnė.

Kaip išvengti nesklandumų

Na, o vienas iš pažymimų galimu tokių namų trūkumų – tai akustinės savybės. Jos gali trukdyti namų rimtį, todėl statant karkasinius namus, dar montuojamos ir specialios tarpinės, kurios veikia kaip garso izoliacija.

Mūsų pašnekovas teigia, kad viena iš dažnesnių problemų yra perdangos – jeigu namas yra dviejų aukštų, žmonės gali pradėti skųstis aiškiai girdimais garsais, pavyzdžiui, žingsniais antrame aukšte. Ši problema išsprendžiama pasirenkant pakankamai tvirtą medinę perdangą, ant kurios vėliau išliejamos betoninės grindys.

Statybų procesas

Aišku, šiuolaikinėmis technologijomis pastatytame name, mediena jau yra tinkamai apsaugota nuo nepageidaujamo poveikio. „Be abejo, medis per laiką vistiek kažkiek deformuojasi, bet teisingai įrengus konstrukcijas, apdaila nuo to nekenčia, neskilinėja“.

Standartinis 80-90 kv.m karkasinis namas, jeigu jau yra pamatai, su stogu, langais ir išorės apdaila gali būti pastatytas per du mėnesius. O statant mūrinį namą pirmiausiai reikia sumūryti blokelius, po to reikia juos apšiltinti iš lauko, aptinkuoti iš vidaus ir dar daug daug darbų, laiko ir vargo… Karkasiniame name, tarp medinio konstruktyvo sienose dedama šiltinimo vata, iš lauko pusės dedama vėjo izoliacinė plėvelė, iš vidaus – garo izoliacinė, iš lauko daromas ventiliuojamas karkasas, kuris apkalamas dailylentėmis, o iš vidaus galima daryti kokią tik norite apdailą. Štai Jums ir karkasinis namas, su visais jo turimais privalumais.

Jei galvojate apie tokio namo statybą kreipkitės į specialistus www.bruzlita.lt

Tel. nr +370 67391384

Šią įmonę sudaro patyrę ir lankstūs specialistai turintys ilgametę patirtį.

Karkasinis namas. Greita, patikima, patvaru !

Kategorija: Statybos darbai | Įdėjo: Admin (25.10.2014) ,
Peržiūrų: 3181 | Paieškos žymos: karkasinių namų statyba, karkasiniai namai | Reitingas: 0.0/0

Reklaminis plotas nemokamas. Čia gali būti užsakomieji straipsniai. Turite pasiūlymą, reklaminį straipsnį, pranešimą ar tiesiog norite reklamuoti savo produktą? Prisijunkite ir patalpinkite straipsnį patys. Taip paprasta dar nebuvo.

Dirbtinio intelekto SkelbimaiStatybos pasirinkimas:

Žymos
statyba skelbimai Aplinkotvarka šildymas statybos baldai statybinės medžiagos gamyba fasado apdaila vidaus apdaila būstas nekilnojamas turtas NT euras nekilnojamasis turtas stogai bustas interjeras dažai architektūra Namai butai remontas dazymas Nekilnojamas turas nekilnojamasis turtas (NT) pardavimas daugiabutis Namas stogas NT rinka namo projektas griovimo darbai KAMINAI garažas granulės nuoma Kaunas įregistravimas kadastriniai matavimai pastatas pirkimas butas drėgmė pamatai kasimas Vilnius būsto nuoma grindys-durys karkasiniai namai

statybinės technikos nuoma

tavoskelbimai.lt skelbimaistatybos.lt objavlenija.net

Naudojimosi taisyklės | Kontaktai/Pasiūlymai | KATEGORIJOS | REKLAMINIAI STRAIPSNIAI | Skaičiavimo programos
S8 7753191*77 | Visos teisės saugomos | © 2014 SKELBIMAISTATYBOS.lt - nemokami statybos skelbimai internete | Lankomumas: Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
  • SiteMAP
  • Наверх