Pagrindinis » Straipsniai » Statybų patarimai

Liaudies išmintis: kur statyti namą

Liaudies išmintis: kur statyti namą

„Kur prigulė šuo – statykis namą, kur nutūpė šarka – kask šulinį“ – byloja viena iš patarlių.

Šuo yra žinduolis, o visi žinduoliai, tame tarpe ir žmogus, reaguoja į neigiamą zoną savijautos pablogėjimu. Netgi baisiausiame šaltyje šuo nesislėps būdoje, jeigu ji pastatyta lūžio zonoje.

Su šarka irgi viskas paprastai paaiškinama: ji ieško vabzdžių, o jiems patinka geopatogeninės zonos, kurios yra, kaip taisyklė, drėgnos.

Taip kad mūsų protėvių stebėjimai leido jiems tiksliai nustatyti, kur žmogui gyvensis lengvai ir saugiai.

Šiuolaikiniai mokslininkai, ištyrę begalę pavyzdžių, įsitikino, kad tie senoviniai pastebėjimai yra teisingi. Štai keletas faktų.

Karvės, gyvenančios tvartuose virš geopatogeninių zonų, dažniau serga leukoze, piktybiniais augliais, jos kentė vidinių organų sutrikimus ir atsivesdavo negyvybingus veršelius.

Vištos ir antys virš geopatogeninių zonų praranda plunksnas, blogai deda kiaušinius, palikuonys turi genetinių sutrikimų.

Žmonės, apsigyvenę negerose vietose, irgi reagavo į tas zonas negatyviai: prasidėdavo širdies-kraujagyslių susirgimai, vėžys, psichiniai sutrikimai, įgimtos ydos.

Ištyrus ligonius stacionaruose, įsikūrusiuose virš negerų zonų, buvo pastebėta, kad mirtingumas palatose, kurios įsikūrusios virš lūžių, yra gerokai didesnis nei tose, kur elektromagnetinis spinduliavimas turi stabilius parametrus.

O onkologinių susirgimų procentas pas gyvenančius geopatogeninėse zonose žmones kartais net 3-4 kartus didesnis nei pas gyvenančius tolėliau nuo negerų vietų.

Galite pasakyti, kad žmonės senovėje nieko neišmanė apie Žemės magnetinį spinduliavimą, ir būsite teisūs. Tačiau jie puikiausiai matė, kaip tas reiškinys ir tos zonos veikia gyvūnų ir žmonių gyvenimą.

Aiškino jie visai tai piktomis dvasiomis, nužiūrėjimu, tamsiųjų jėgų pasireiškimais. Tačiau kad ir kaip pavadintum reiškinį, kokią priežastį sugalvotum, faktai išlieka faktais. O faktai kaip tik ir liudijo, kad energetika lūžio zonose pažeista, gyventi ten negalima. Štai dėl ko ten nestatydavo namų.

Valstietis, sumanęs pasistatyti naują namą, dėmesingai ištirdavo vietovę: ar nesiveisia didelis kiekis gyvačių, skruzdėlių, ar nėra sklype stovinčio vandens su varlėmis ir dėlėmis, ar daug žiogų ir vabzdžius lesančių paukščių.

Vabzdžiai ir ropliai puikiausiai ištveria impulsinį spinduliavimą, jie renkasi tas zonas dauginimuisi ir žiemojimui, skruzdėlės statosi ten savo skruzdėlynus.

Kartais tikrindavo vietą būsimam namui labai paprastu būdu: atnešdavo ten skruzdėlyną, ir stebėdavo, kaip elgsis skruzdėlės – jeigu prasideda bėgimas, puiku, jeigu skruzdėlės pasilieka – namo geriau nestatyti.

Kartais pastatydavo avilį su bitėmis. Šios irgi jautriai reaguoja į zonas: jeigu bitės pasijuto gerai, namo statyti neverta.

Galite atkreipti dėmesį, kad bitynai dažniausiai įrengiami atokiau nuo gyvenamų vietų, kartais netgi už kaimo ribų, kadangi bitės, mėgstančios anomalias zonas, normaliame kaime gyventi nenori.

O dar valstiečiai įsižiūrėdavo, kokios žolės, gėlės, kokie medžiai auga sklype. Liepa, klevas, pušis – viskas gerai. Ąžuolas, ieva – blogai.

Senovėje išvados buvo daromos remiantis ilgamečiais stebėjimais, daugelio kartų patirtimi ir jau gerokai vėliau mokslininkai paaiškino, kodėl vieni augalai mėgsta geopatogenines zonas, o kiti ten neauga.

Visa esmė – šaknų sistemoje. Normaliam augimui reikalingas vanduo. Vieni augalai drėgmę mėgsta labiau, kiti – mažiau.

Drėgmę mėgstantiems augalams reikia, kad egzistuotų galingas požeminis vandeningas sluoksnis, o jis susiformuoja lūžių zonose, kai požemines tuštumas užpildo grunto vandenys.

Dėl to virš prastų vietų ir auga drėgmę mėgstantys medžiai – ievos, ąžuolai, gluosniai ir kt.

Spygliuočiai, taip pat liepos ir beržai zonų vengia arba greitai jose sunyksta.

Lygiai taip pat buvo aptinkama zona ir pagal žoles: viso pelkių žolės auga prastose vietose. Viksvos, rozmarinas, jonažolė, pelynas vengia sauso dirvožemio.

Senovėje žmonės žinojo, kokie augalai kur auga ir labai kruopščiai rinkosi vietą sau gyventi.

Liaudies išmintis: kur statyti namą

Kategorija: Statybų patarimai | Įdėjo: Admin (19.10.2014) ,
Peržiūrų: 2831 | Paieškos žymos: augalai, Namas, gyvūnai, liaudies išmintis | Reitingas: 0.0/0

Reklaminis plotas nemokamas. Čia gali būti užsakomieji straipsniai. Turite pasiūlymą, reklaminį straipsnį, pranešimą ar tiesiog norite reklamuoti savo produktą? Prisijunkite ir patalpinkite straipsnį patys. Taip paprasta dar nebuvo.

Dirbtinio intelekto SkelbimaiStatybos pasirinkimas:

Žymos
statyba skelbimai Aplinkotvarka šildymas statybos baldai statybinės medžiagos gamyba fasado apdaila vidaus apdaila būstas nekilnojamas turtas NT euras nekilnojamasis turtas stogai bustas interjeras dažai architektūra Namai butai remontas dazymas Nekilnojamas turas nekilnojamasis turtas (NT) pardavimas daugiabutis Namas stogas NT rinka namo projektas griovimo darbai KAMINAI garažas granulės nuoma Kaunas įregistravimas kadastriniai matavimai pastatas pirkimas butas drėgmė pamatai kasimas Vilnius būsto nuoma grindys-durys karkasiniai namai

statybinės technikos nuoma

tavoskelbimai.lt skelbimaistatybos.lt objavlenija.net

Naudojimosi taisyklės | Kontaktai/Pasiūlymai | KATEGORIJOS | REKLAMINIAI STRAIPSNIAI | Skaičiavimo programos
S8 7753191*77 | Visos teisės saugomos | © 2014 SKELBIMAISTATYBOS.lt - nemokami statybos skelbimai internete | Lankomumas: Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
  • SiteMAP
  • Наверх