Pagrindinis » Straipsniai » Statybų patarimai

Lietuvių išradimas sutaupo 70 proc. vandens šildymo išlaidų

Lietuvių išradimas sutaupo 70 proc. vandens šildymo išlaidų

Lietuvių suprojektuota ir pagaminta saulės energijos sistema „Nectar Sun” namų ūkiams padės sutaupyti iki 70 proc. vandens šildymo išlaidų. Taip drąsiai teigia šios sistemos kūrėjai ir pabrėžia, kad šis prietaisas, pasitelkęs saulės energiją visus metus ją naudoja paprastai ir efektyviai.

„Kurdami naują produktą siekėme ištaisyti trūkumus, kuriuos turi pasaulyje plačiai paplitusios vandenį šildančios saulės kolektorių sistemos”, - pasakojo vienas šio produkto kūrėjų, įmonės „Saulės grąža” vadovas Tomas Šimanauskas. Mūsų sistema ne tik patikimesnė, našesnė, pigesnė, bet ir padės taupyti kasdien.”

Įmonės vadovo teigimu, įrengusi šią vandens šildymo sistemą keturių asmenų šeima per metus galės sutaupyti apie 900 litų, o kylant elektros energijos kainoms – ir daugiau.

Paklaustas, ar Lietuvoje pakanka saulės, kad galėtume naudoti jos energiją visus metus, T. Šimanauskas teigė, jog fotovoltiniai moduliai ypač efektyviai veikia, kai lauke šalta ir šviečia saulė.

„Giedromis žiemos dienomis „Nectar sun” bus efektyvesnis nei vasarą, o kai saulės šviesos nepakaks, sistema automatiškai persijungs ir vandenį šildys jums įprastu būdu”, - pasakojo vyras.

Naująją saulės energijos sistemą jau įsigijo nemažai nuosavų namų savininkų. Prieš kelis mėnesius sistemą nuosavame name Kauno rajone instaliavo ir Mečys Palšauskas. Kaunietis teigė, kad net ir apniukusią dieną ši sistema užtikrina 100-300 W galios, o kai išlenda saulė, galia padidėja net iki 500-700 W.

Dienos metu šviečiant saulei vandens temperatūra pakeliama iki reikiamos, o naktį arba, kai vanduo nenaudojamas, vandens šildytuvas atlieka termoso funkciją. Šeimai šio vandens pakanka visai dienai, o nuo ryto jis vėl kaitinama.

Naują prietaisą galima naudoti ne tik nuosavuose namuose, sodybose ar butuose, bet ir verslo įstaigose, biuruose ir net renovuojamuose daugiabučiuose.

Lietuvių sukurtą sistemą sudaro saulės baterijos (PV), valdiklis ir namų ūkyje esantis elektrinis boileris. Pasitelkiant šią technologiją, nemokama saulės energija paverčiama tinkama vandeniui šildyti ir jai nereikia papildomų priemonių, tokių kaip įtampos keitikliai, šildymo vamzdžiai ar energiją kaupiančios akumuliacinės talpos. Gyventojams neprireiks ir sudėtingo namuose jau esančių vamzdynų ar elektros sistemų keitimo.

„Deginant gamtines dujas ar kietą kurą, kad ir kaip tai būtų efektyvu ar pigu, į atmosferą papildomai išmetama CO2. Tačiau elektrinis vandens šildytuvas, visiškai arba dalinai maitinamas iš fotovoltinių modulių, mažina CO2 išmetimą į atmosferą”, – pabrėžė saulės energiją pažabojusios įmonės vadovas.

Lietuvių išradimas sutaupo 70 proc. vandens šildymo išlaidų

Kategorija: Statybų patarimai | Įdėjo: Admin (25.10.2014) Tinklalapis lrytas.lt,
Peržiūrų: 2899 | Paieškos žymos: saulės energija, išlaidos, šildymas | Reitingas: 0.0/0

Reklaminis plotas nemokamas. Čia gali būti užsakomieji straipsniai. Turite pasiūlymą, reklaminį straipsnį, pranešimą ar tiesiog norite reklamuoti savo produktą? Prisijunkite ir patalpinkite straipsnį patys. Taip paprasta dar nebuvo.

Dirbtinio intelekto SkelbimaiStatybos pasirinkimas:

Žymos
statyba skelbimai Aplinkotvarka šildymas statybos baldai statybinės medžiagos gamyba fasado apdaila vidaus apdaila būstas nekilnojamas turtas NT euras nekilnojamasis turtas stogai bustas interjeras dažai architektūra Namai butai remontas dazymas Nekilnojamas turas nekilnojamasis turtas (NT) pardavimas daugiabutis Namas stogas NT rinka namo projektas griovimo darbai KAMINAI garažas granulės nuoma Kaunas įregistravimas kadastriniai matavimai pastatas pirkimas butas drėgmė pamatai kasimas Vilnius būsto nuoma grindys-durys karkasiniai namai

statybinės technikos nuoma

tavoskelbimai.lt skelbimaistatybos.lt objavlenija.net

Naudojimosi taisyklės | Kontaktai/Pasiūlymai | KATEGORIJOS | REKLAMINIAI STRAIPSNIAI | Skaičiavimo programos
S8 7753191*77 | Visos teisės saugomos | © 2014 SKELBIMAISTATYBOS.lt - nemokami statybos skelbimai internete | Lankomumas: Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
  • SiteMAP
  • Наверх