Pagrindinis » Straipsniai » Statybų patarimai

Patys pasigaminome spintą ir sutaupėme beveik 2 tūkst. litų

Patys pasigaminome spintą ir sutaupėme beveik 2 tūkst. litų

Turbūt apie kambarį skirtą vien drabužiams ir aksesuarams svajoja kiekviena mergina, ne išimtis ir aš. Žinoma, kol kas negaliu pasigirti milžinišku kambariu, kuris primena drabužių parduotuvę, bet dabar džiaugiuosi kuklia dviejų kvadratinių metrų dydžio niša, kurios įrengimas kainavo tik 300 litų.

Už meistro darbą – 2000 Lt

Kai su draugu persikraustėme į naująjį butą, labiausiai mane pradžiugino ne rami kaimynystė ar laisvė interjero kūrybai, bet mažutė niša drabužiams miegamajame. Tačiau keletą mėnesių ši niša buvo nenaudojama ir užmiršta, nes jos įrengimas mums pasirodė per brangus, mat telefonu meistras paskaičiavo:  „Už kvadratinį metro įrengimą imu 1000 litų, jei jūsų niša yra dviejų kv. m, tuomet bus 2000.“

Apsilankę vienoje baldų parduotuvėje supratome, jog be mažiausiai tūkstančio litų taip pat neišsiversime, nes ten tik už vieną vidinės spintos dalį tektų sumokėti keletą šimtinių. Supratome, jog  teks pataupyti, kol galėsime savo drabužius ištraukti iš lagaminų ir kartoninių dėžių.

Už medžiagas tik 300 Lt

Tačiau jau po kelių mėnesių nusprendėme patys  pasigaminti tą spintą. Popieriaus lape nusipiešėme kokios norime, išsimatavome tuščią kambarėlį ir nuvykome į statybinių prekių parduotuvę.

Už medines plokštes ir jų išpjovimą sumokėjome 200 litų,  lentynų laikikliai atsiėjo  60 litu. Tiesa, renkantis prekes, reikėtų žinoti, kokį svorį lentynoms teks išlaikyti ir rinktis atitinkamus laikiklius. Taip pat pasitarti su parduotuvėje dirbančiu konsultantu dėl įvarų sienoms.

Spinta be jokių įgūdžių

Mūsų spintai dar reikėjo dviejų metalinių strypų drabužiams sukabinti. Juos puikiai pakeitė seni užuolaidų karnizai, kuriuos radome močiutės  sandėliuke. Tereikėjo juok kiek patrumpinti ir nudažyti. 

Spintos montavimas užtruko du vakarus: išgręžėme sienoje skyles ir sumontavome lentynas. Jei spintos gaminimui pasirinksite savaitgalio dieną, tuomet ja džiaugtis galėsite dar greičiau, tik medienos plokščių reikės luktelėti – paprastai prekybos centre veikianti pjaustykla pagal išmatavimus plokštes išpjauna per 4-5 darbo dienas.

Neturėdami jokių statybinių ar darbo su medžiu įgūdžių sugebėjome pasigaminti paprastą spintą, kurioje tilpo ne tik rūbai, bet ir lagaminai bei kiti rakandai.

Spintai jums reikės:

medienos plokščių dviejų metalinių strypų ( jų galite rasti ne tik parduotuvėje, bet ir įsigyti metalo laužo sąvartyne) keturių strypų laikiklių dažų strypams (pasirinktinai) lentynų laikiklių įvarų sienoms plaktuko gulsčiuko perforatoriaus sienoms gręžti (jį galima pasiskolinti iš draugų) akumuliatorinio gręžtuvo (jį taip pat galima pasiskolinti)

Patys pasigaminome spintą ir sutaupėme beveik 2 tūkst. litų

Kategorija: Statybų patarimai | Įdėjo: Admin (04.10.2014) Autorius: Erika Bružaitė,
Peržiūrų: 2507 | Paieškos žymos: pasidaryk pats, remontas, drabužių spinta, taupymas | Reitingas: 0.0/0

Reklaminis plotas nemokamas. Čia gali būti užsakomieji straipsniai. Turite pasiūlymą, reklaminį straipsnį, pranešimą ar tiesiog norite reklamuoti savo produktą? Prisijunkite ir patalpinkite straipsnį patys. Taip paprasta dar nebuvo.

Dirbtinio intelekto SkelbimaiStatybos pasirinkimas:

Žymos
statyba skelbimai Aplinkotvarka šildymas statybos baldai statybinės medžiagos gamyba fasado apdaila vidaus apdaila būstas nekilnojamas turtas NT euras nekilnojamasis turtas stogai bustas interjeras dažai architektūra Namai butai remontas dazymas Nekilnojamas turas nekilnojamasis turtas (NT) pardavimas daugiabutis Namas stogas NT rinka namo projektas griovimo darbai KAMINAI garažas granulės nuoma Kaunas įregistravimas kadastriniai matavimai pastatas pirkimas butas drėgmė pamatai kasimas Vilnius būsto nuoma grindys-durys karkasiniai namai

statybinės technikos nuoma

tavoskelbimai.lt skelbimaistatybos.lt objavlenija.net

Naudojimosi taisyklės | Kontaktai/Pasiūlymai | KATEGORIJOS | REKLAMINIAI STRAIPSNIAI | Skaičiavimo programos
S8 7753191*77 | Visos teisės saugomos | © 2014 SKELBIMAISTATYBOS.lt - nemokami statybos skelbimai internete | Lankomumas: Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
  • SiteMAP
  • Наверх